Thursday, September 8, 2016

MEMORI DI MEKAH (HARI PERTAMA)

Hari last kat Madinah
First day kat Mekah. Dah Mikat niat Umrah dan pakai Ihram
Terus masuk untuk Umrah
Aku ingat dah cukup ramai masa aku pergi. Tengok TV semalam salam Baitullah lagi pack orang.. Macam dah tak berjalan orang tawaf
Settle Umrah yang pertama. Macam Billy Cogan.
Siang pertama kat Mekah
Nie yang kat bawah jam besar

Ini memang impian semua umat islam. Dapat tengok Kaabah dari dekat.
Lepas habis tawaf barula aku start pusing balik ambik gambar.

Dapat pegang jugakla. tapi aku tak sengayut kat Kaabah.. Orang penuh lekat peluk Kaabah. Cerita sikit dulula. Nak ambik feel musim Hajinie.

Tuesday, August 23, 2016

KONSERT ULANG TAHUN JENGKING YANG KE 50?

/
Already 50 years. Damn. A must go event. Insyallah will try to go.
Last big event definitely this one. Just celebrate it's 3rd anniversary couple of days ago. 
The memory will always remain forever.You can see the wild atmosphere. Nice ah.




And for this one, already confirmed for Singapore. PPRT ticket at RM300.00. 

Definitely they waiting for this guy to play. From the sistic information, he is in the line-up.

For Malaysia still not confirm the ticket price. I don't no if this is the F1 side event or not.If it is for the F1, maybe I'm more interested to go to the Singapore. Never been to a concert there. Not a very big fans during my teen age. They are more during my primary school age.More to my uncle-uncle era. But quite nice I think to enjoy their concert. Hopefully the bring their dancer that make a fire spark using a grinder that grind their steel underwear.Hahahahahahah

I hope to see them.

Thursday, August 4, 2016

RID 2016 BLIZZARD ATTACK OPTIMUS PRIME

So dah lama tak cerita robot. Ini adalah Optimus Prime yang keluar untuk season yang kedua bagi siri RID tahunnie. Blizzard Attack Optimus Prime.Kotak sama macam yang siri pertama jugak. Tu yang gambar masih lagi warna merah.

Ianya sempena episod pembukaaan musim kedua RID dimana Optimus dan pasukannya mengembara ke kawasan artic memburu decepticon yang macam beruang kutub. Jadi perlukan samaran masa memburu dalam salji tebal. Maklumla warna merah senang kantul pasal decepticon artictu monitor dari atas bukit. Jadi dengan samaran macamnie saja boleh mendaki bukit tanpa dikesan.
Bagi autobot lain yang follow dia, ini kira ilmu baru Optimus Prime kongsi dimana bila scan kenderaan tak semestinya ambik rupa bentuk sekali. Ambik warna aje pun cukup. Aku pun baru tau. Macam sesumpahla.
So ini yang blizzard attack bersama normal Optimus Prime yang keluar tahun lepas.Tengok kakitu dah macam pakai seluar boot cut sapu jalan punya.
Kali terakhir kalau tak silap aku Optimus Prime warna biru keluar adalah masa Movie yang pertama dulu. Tu yang aku ada. Nama dia Nightwatch attack Optimus Prime.
Memang favorite aku nie. Dada dan mata ada api yang membara.
Dan yang unik setakat ini, aku nampak yang patern RID macam resemblance dengan Voltorn jika di adjuskan. Lebih kurang macam Red lion dan Blue Lion yang dipandu oleh Pricess Allora. Ini dari pandangan matu akula.
Boleh convert jadi kaki atau tangan Voltron lion. Body nanti aku try adjustla. Rasa macam boleh. Imaginasi kena tinggi sikit.
Patut kena ada 5 ekor baru boleh sambung. Merah,biru,hitam,kuning dan hijau. Aku baru ada yang ini dan yang warna hitam. Yang hitam masih belum bukak lagi. Aku ada perasan macam yang kuning dah keluar. Hijau kompom belum. Yang Kuning aku akan cuba cari dan harap-harap yang hijau keluarla. So dah cukup cuba sambungkan walau pun yang ini bukan Combiner punya siri. 

Saturday, July 30, 2016

JDT(1) VS KELANTAN(0)

Dapat jugak akhirnya tengok bola kat Larkin setelah berpuluh tahun rasanya. Ini pun pasal ada runner. Bert tak pergi. Masih beraya lagi. Ini pun pasal HJ ada kawan dia runner. Kalau tak rasa jadi macam berlaku beberapa games aku tak dapat tiket. Tengok dari TV van astro aje luar stadium.
Time lawantu la mak aku masuk wad. Mintak izin dulu nak pergi.
8:30pm. Meriah dah. Tak tau pulak game start pukul 9. 
Berdisiplin semua nak masuk.
Makin dekat.
Tiket PPRT jugak. Teringat Metallica Raya 2013. Hehehehe
Geng Kelantan. Seciput aje.
Bendera berkibar masa nyanyikan lagu Bangsa Johor.
Games start. Sempatla ambik gambo. Budak-budak sekolah aku kat kampung. Sebaya semua.

Half time. Pegi port isap rokok. Meriah. Dah tak boleh isap sembarang. Ada macha depan aku kena tegur dengan security isap rokok kat stand. Baru nak join.
Security tu asyik aim aku dengan Budin. Macam tau aje aku dan Budin nak panjat pagar pasal nak kejar Pokemon yang lekat kat bola tengah padang. Hahahaha.
Hujungtu geng bos nyanyi. Aku tau satu lagu aje. Pelesit kota.Geng kelantan lagi best bagi aku. Diaorang bawak gendang. Bunyi lagi meriah dan kuat. Bos bawak dram brass band aje. Kena upgrade tu.
Final score menang satu kosong. Tak perasan scoreboard atas aku rupanya.
Lepak makan sebelum balik. Pukul2:00am abaru aku sampai rumah. Besok kerja. Tapi best. Thank you runner tiket dan yang payung makan. Kupang dengan sotong sekilotu.

Tuesday, July 12, 2016

HARI RAYA BERSAMA MARYAM BINTI MOHD SHAFID

Alhamdulillah keluar petang raya. Settle aje bersalin bergegas aku cari amil nak bayar zakat. Maklumla tak tau boleh bayar in advance dulu.
Berat 3.69kg.
Kakak dia dulu keluar 3.75kg. Besar lebih kurang cuma kakak dia keluar panjang sikit.Kakak dia pun suka dapat adik. Hampir tiap-tiap hari berjaga sampai pukul 2.00pagi Temankan mak abah dia tukar lampin adik.
Macam adik dia nampak aje dia hulur telefon tengok kartun.
Raya ketiga masuk paper Maryam. Paper Sinar. Secara tak sengaja. Staff hospital yang kat gambartu sedang tolak trolli makanan hari raya untuk staff yang kerja. Aku tolonglah tolak masuk lif. Dia tanya aku sakit apa? Aku cakap isteri aku bersalin. Dia tak tau ada orang bersalin kat wad yang isteri aku duduk. So dia tanya nombor bilik. Masa nak keluar wad kami kena tahan jap untuk sessi fotonie. Dia mintak izin nak masuk facebook hospital. Kami ok ajela. Tak sangka pulak masuk surat khabar.
Itupun ada orang bagitau. Tapi tak tau paper mana. Nasib baik  kawan-kawan kerja runner paper ramai. Pergi markas selak paper melayu satu-satu. Tak sempat selak Harakah dah jumpa. Hahahaha. Belilah copy lebih sikit. Memang specialla baby raya.
Ini muka Maryam sepanjang malam tak tidur.  Jadi kawan aku dan Haji tengok bola EURO dari semi sampai semalam.Akibatnya pagi tadi daftar check kat Klinik Kesihatan kuning dia 11.6. Habis kena marah dengan misi. Besok kena bawak lagi.Adoiii.Anyway, memang family aku suka sangat termasuk aku Maryamnie keluar. Dah lama tak dengar bunyi bayi nangis kat rumah. Ada kadang-kadang aku saja dengki nak dengar dia nangis.