Tuesday, June 4, 2019

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN

Rasa makin lama makin kejap aje puasa sebulan. nak buat caman. Akhir zaman kot. So...
Baju raya dah siap...
Zakat pun siap....
Duit raya tengah siapkan.
Kuih balik kerja nanti
Selamat hari Raya maaf zahir batin semua.

Friday, May 17, 2019

100% NEW ZEALAND (DAY 8)


harinie pergi lagi tempat naik bot semalam. Pasal orang lain tak pergi lagi. Time untuk shopping lagi

Balik homestay packing besok nak balik
Malam ada BBQ. Tongtong 10 dollar sorang.
Nie pukul 8:30pm. terang lagi tapi sejuk gila angin kuat

Thursday, May 16, 2019

100% NEW ZEALAND (DAY 7)

Pagi aje gerak terus ke ladang cherry. Dekat aje dengan hotel
Petik sendiri. Bayor plastik aje. adala rate dia ikut besar plastik. Sambil petik pun boleh makan.
Budak-budak pun boleh main dalam kedai
Aiskrim dia pun ada.
Dah siap kutip boleh bungkus macamnie tak pun boleh beli yang dah siap bungkus.
Patu kami di bawa ke Queentown. kami sekeluarga ajela. Yang lain ada aktiviti lain. Kami sekeluarga ada beli pas nak naik bot laju. So kami diletak kat sini. Masa lunch nanti baru ambik

Sambil tunggu turn nak naik bot tu, pusing-pusingla area sini.
Nie yang kitaorang beli. Banyak lagi pakaej lain cima yang ini mungkin kurang xtreme kot pasal dia aje yang boleh bawak budak-budak kecik.
Nie tengah warm up. pastu....
habis aje van dah tunggu Pergi makan tengahari .
Terus pergi ke lagi satu tempat. Jauh sikit tapi permandangan sepanjang perjalanan memang lawala.
Naik ferri pulak. Tengok ikan lumba-,umba.

Aku kat dalam ajela jaga anak. sejuk gila kat luar.