Thursday, August 23, 2018

POWER OF THE PRIMES SLUG

Sekor lagi dinobot dari Power of the Primes. Slug pulak.
Dua ekor dah. Lagi 3 ekor.

Thursday, August 16, 2018

POWER OF THE PRIMES DINOBOT SWOOP

Dinobot G1 keluar balik atas label Power of the Primes. Nie yang first batch. Second batch baru ada kat kedai minggu lepas.
Ini dinobot swoop yang jadi raksasa burung purba.
Simple aje warna G1. The best part yang deluxe class untuk Power of the primes nie, semua boleh combine. Kira sambungan untuk Combiner wars punya siri. Dan yes ini adalah yang pertama dia orang buat dinobot boleh combine. Belum pernah sejak dari original G1 sampai sekarangnie.
So  ini yang pertama untuk dinobotnie. Kena cari lagi 4 dan sambung. Pelan-pelan. Hahahahaha

Monday, July 30, 2018

TITANS RETURN HOT ROD AND FIREDRIVE

Kembali semula ke tujuan rasmi blogniela.Cerita pasal Transformers. Dah lama tak update pasal Transformers. Ini kira yang terbaru aku adala. Tapi dalam 2 tahun lepas dah keluar. Siri sambungan dari combiner wars. Ini Titan returs punya siri. 
Kalau ikut tajuk G1 ini kira siri headmasterla. Yang kepala boleh jadi orang atau robot kecik. G1 yang asal orang-orang zarak yang jadi Headmaster untuk autobot dan decepticon. Samaada jadi kepala atau senjata api. Golongan kaum zarak nie pun tengah bergaduh gak macam autobot dan decepticon.
Akupun tak pernah ada yang versi asal G1 pun. Ini yang first dalam siri yang barunie. Nie Hot Rod. Junior Rodimus Prime selepas Optimus Prime hidup balik. Tu yang jadi kereta je.
Yang bawah kaki tu Firedrive. Kepala dia yang jadi Headmaster.
Kecik aje. Besar orang.
Lipat je terus jadi kepala HotRod.
Senjata HotRod pun dia boleh control.
Dan dia jugak yang drive. Memang dalam sirinie diaorang lebih effisien dengan bantuan orang Zarak tolaong diaorang.
Keta HotROd yang sporty aje. kalau dia jadi Prime terus upgrade ada trailer belakang.
Enjoy.

Tuesday, July 24, 2018

JAPAN FINAL DAY TOKYO-MALAYSIA

Dah siap-siap nak balik
Tapi sebelum balik letak beg dulu kat stesen keretapi dan jalan lagi.
Pergi kedai Tomato. Bukan jual tomato tapi jual kain. Macam Jakel gitu. Ada 4-5 kedai nama tomato kat area sini.

Shoppingla sikit untuk buat baju raya anak-anak.
Lengang lagi pagi
Pastu ramaila. Orang perempuan dan mostly orang Malaysia. hahahaha.
Yang dah longgok pun ada ikut musim.
Baju dah siap pun ada.
Pastu pergi makan kat salah satu simpang kat area situ. makan besarla kira harinie. nak balik dahkan.
Try daging sekalila. 
Tempat makan betul-betul kat sinpang jalan orang lalu lalang
Siap ada mainan untuk layan budak-budak sambil tunggu makanan.
So layan makan.
So lepas makan terus balik ke stesen keretapi. tunggu train nak pergi ke airport.
Nie pun special gak. aku ada banayk model keretapi yang ini pasal nie keretapi base set aku.
Kira lajula macam ERL pergi KLIA tu. 

Sampai je airport terus check in. Lagi 2 jam nak naik kapal. Macam trak nak balik lambat-lambat check in.
Sambil tunggu check in tengokla maryam berbual dengan robot penyambut tetamunie. Macam -macam bahasa dia cakap.
Naik kapal Star Wars balik.
Aku berehat dengan maryam je kat depature gate while mak dia pergi shopping lagi. huhuhu
Bye-bye Jepun.
Ramai gak orang especially yang Transit dari USA nak balik Malaysia. ada jumpa 2-3  orang kat tempat isap rokok. naya jugak diaorang. Sampai aje terus lari terminal nak balik malaysia, solat jap, isap rokok pastu dah kena panggil masuk kapal. Anyway aku beratur gak dengan Maryam. Pasal Maryam kecik, aku dengan dia masuk dulu saing-saing business class. Tapi duduk economy gak. Hahaha. anyway nice Trip. Memang best. Bagi aku lagi best dari Korea secara peribadi. Nah gambo bawah cenderamata bawak balik untuk diri sendiri.
Bawahnie gambo-gambo yang tertinggal yang belum dikongsi.