Tuesday, March 26, 2013

AUTOBOT SWERVE

Robot  mode

Vehicle mode


Monday, March 25, 2013

ULTRA MAGNUS (FALL OF CYBERTRON)

Dah lama diaorang tak keluarkan ultra magnus yang sama macam optimus prime semenjak untuk Transformers henkei atau classic yang dah lama dulu.

Untuk Fall Of Cybertron  dia orang keluarkan ultra magnus yang bagi aku lawanie.

 
Kalu optimus dapat senapang aje, ultra magnus dapat senapang yang sama dengan extra pedang lagi.

Nie cybertron vehicle mode dia.

Kira satu truck polis, satu truck bombala.

Thursday, March 14, 2013

THE OPTIMATE WARRIOR

The claimed that this is the biggest optimus prime the have ever built and they are not joking. It is big. This is the ultimate optimus prime for the dark of the moon movie. The special thing that this is the last year chinese new year, years of the dragon issue.

Rather than the normal grey carrier, this one comes in red with dragon tattoo on it.

So huge if it remain in vehicle mode, it won't fit in my display rack even after the trailer have been bend.

So it has to be transform as a robot. The ultimate "warrior" optimus prime.

Even the manual is huge due to many istruction to transform it to the ultimate size.

The truck alone can be transform as a basic optimus prime just like the normal voyager class level.

But, when you combine with the trailer which they called as the omega armor. The normal optimus prime is now become the ultimate optimus prime just like in the movie.
 

It even comes with high power weapon with a helmet.

This is with the weapon intact with the body.

This is without the weapon which can be flip out to the back end.

And yes it comes with light and sound.

So this is what happen in the display rack. Renovation has to be made. 

And this huge madness only cost RM260 rather than RM400 the normal price. Quite a bargain.
 

Tuesday, March 5, 2013

SABAH TRIP

Ok. Pergi Sabahnie gambar tak banyak sangat pasal asyik kena dukung anak manakala kaum ibu-ibu sibuk shopping ikan bilis, rumpai laut, mutiara, gelang, selendang dan udang kering. Nie tengah jaga aisyah kat luar pasar Filipina.

Niela pasar Filipina. Siamg cuma jual barang-barang yang aku cakap tadi.

Nie giliran mak pula yang dukung. Nie waktu petang. Haa tengok bawah.

Gambar atas pulaknie apa yang pasar filipina jual menjelang magrib. Tu lobster besartu RM 150 siap masak. Kalau tunjuk terus dia bakar balik. Kira dah stanby separuh masakla.

 
Nie wide shot gambar atas tadi. Ikan tu pun tak boleh handle. Aku beli kerapu bakar yang besar hanya RM35.00 aje. Makan 5 orang tak habis.

Ketam pun besar-besar. Seekor tak habis RM20.00

Kalau nak yang mentah dan hidup pun ada.

 
Yang nie siap masak RM270. Siap dia negokan sendiri turun RM240.

 
Kat sini aku beli udang dan sotong bakar.

Ini yang kami sekeluarga bungkus. Mak aku hanya stanby masak nasi aje.

 
Nie rumah terbalik. Kami singgah dulu sebelum pergi ke Gunung kinabalu.

 
Kancil tu plate Johortu. Gambar kat camera lain.

Niela rumah terbalik. Gambar luar aje. Kat dalam tak boleh ambik. Ambik sekeping RM100.00

Atuk bersama cucu dan menantu.

Lepastu teruskan perjalanan ke Gunung Kinabalu.

 
Sebelum sampai ke kundasang, kita berhenti sarapan dahulu. Kat sini kalau nak beli cenderahati baju, keychain, fridge magnet memang murah-murah. Baju RM15.00 aje satu.

Gunung Kinabalu still berkabus lagi kat sini. Area sini pun dah sejukdah.

Yang nie kat Kundasang. Kat sini baru nampak jelas view gunung kinabalu.

Perjalanan diteruskan lagi.

 
Mat salehnie jalan kaki aje.



Lepas tu kami sampai ke terapi kaki ikan kelah . Menggigit-gigit. So lepasnie terus pulang ke KK.

Nie van pelancong kami.
Malm cari lauk lagi kat pasar filipina.

Kalinie sotong dan udang aje. Pasal tu yang orang tua aku nak. Ikan dah tak larat dah.
 
Malamtu jugak kami sambut hari kelahiran aisyah yang ke-2.
Nie besoknya nak balik. Tunggu kat airport.
Kat dalam flight.
Dah sampai senai saing dengan team JDT.

Monday, March 4, 2013

DARK ENERGON OPTIMUS PRIME

Salah satu lagi optimus prime dari siri kartun Prime iaitu dark energon optimus prime.

Kalau haritu dah ada yang warna standard dan hitam, yang ini hampir semua badannya transparent.

Dia punya senapang pun ada mengeluarkan cahaya lampu. Tapi takde bunyi.

Ynagnie kepala dia tak pakai topeng. Jadi nampakla mulut optim us prime tu.

Nie belakang badan dia.

Nie truck mode dia. Nampak sama macam yang terdahulu tapi cara nak jadikan dia ada beza sikit dari yang first edition punya. version.

Siap letak lambang autobot besar-besar kat enjin dia.