Monday, October 15, 2012

THE SYMBOL" THE GOLD EXPERIENCE"

 Aku beli CDnie pasal satu lagu aje. Bukan lagu the most beautiful girl in the world. Tapi lagu gold tu sendiri. Memang best gila guitar solo ending dia. Boleh cuba dengarla. Kalau tengok video clip dia memang glittering jugakla. Untuk albumnie prince dah tukar nama dia jadi the symbol. Hate vs love? No contest. Love will always win. Band dia juga dipanggil new power generation(NPG).Memang apabila ternampak album prince atau yang sewaktu dengannya aku akan selak song list belakang ada lagu gold ke tak. Maklumla dulu still lagi dalam zaman gelap. Mana ada download or ebay.Sebab TV mainpun lagunie rasa sekali dua aje dan aku still tercari-cari sampaila aku dah kerja(2003). Ini tahun 1994/95 punya album. Lagi 2 tahun cukup 20 tahun umur CDnieAku ternampak CDnie terlonggok kat angsana kat kedai CD bawah (dah takde dah kedai tu). Aku tengok lagu gold nie ada. Terus aku sambar. RM10.00 aje. Kalau betulla memang prince yang memang yang main gitar solo untuk lagu goldnie memang aku tabik dia lebihla.Blahla Lanni Kravitz.
Kalau dengar dari awal yang menarik CDnie ada suara orang perempuan yang akan guide kau throuh out the hold CD sebelum last sekali kau dianggap sebagai NPG member secara rasmi. Dah macam Goldmember rasanya.Teringat pulak pada The Bizarre One "goldust" .Bagi yang minat lagu the most beautiful girl in the world, dalam albumnie adalah yang long play punya version siap ada bunyi jam berdetik. Aku tak taula sehebat mana the symbol main guitar tapi banyak jugak buku gitar Hj yang ada prince terselit bersama-sama hammet,slash eric clapton, bruce springsteen, Malmsteen dan banyak lagila. Kira tersohor jugak rasanya dianie kecuali jarang aku dengar orang admire dia. Mungkin pasal dia pelikkot. Tapi bagi lagu emasnie aku sentiasa wish I could play like him. Lagunie patut jadi lagu semangat emas pertama olimpik haritu. Bagi aku very nice song. Cubala dengar. (Antara artis yang nak aku tengok live kalau datang Malaysia selepas Olivia Newton John)
All that glitter ain't gold

3 comments:

  1. yup...prince memang gitarist hebat...dengarkan solo dia kat lagu purple rain...terbaik!

    Prince zaman awal 80an...1999,Purple Rain,Around The World in A Day adalah antara soundtrack aku zaman budak2...

    ReplyDelete
  2. Dah dengar yangnie tak bro. Nie far more better dari purple rain bagi aku.

    ReplyDelete
  3. ni 1st time dengar...not bad la...

    ReplyDelete