Tuesday, July 14, 2015

RID 2015 BUMBLEBEE


So sambung sikit tentang siri Transformer RID 2015. Inila watak utama untuk sirinie. Bumblebee. Dah naik pangkat jadi Leftenan aje selepas habis berjuang dalam siri Predacon rising.


Walaupun status wira yang ada dan populariti yang dia ada. Dia cuma jadi polis peronda aje kat Cybertron. Asyik kena bahan dengan strongarm aje masa meronda kat Cybertron.


Tapi setelah mendapat arahan oleh Optimus Prime untuk pergi ke bumi, Punyalah seronok dia sampai tak persan Strongarm dan Siseswipe ikut sekali. Memang misi kalinie Bumblebee yang kena lead pasal Optimus Masih menuntut ilmu Jedi lagi. Dia pun dapat kawan manusia yang baru, Fixit dan Grimlock. Musuh pun ramai yang lepas dari kapal Alcamore untuk ditangkap balik.


Tapi itu bukan misi utamanya. Misi utama sebenarnya ialah untuk menyekat Megatronus dari lahir semula kat bumi yang mana Bumblebee dan pasukannya berjaya halang dari berlaku. Sungguh henbat leadership dia sampai Optimus Prime sendiri sanggup menyertai pasukannya sebagai askarnya juga. Boleh tahanla untuk seorang polis peronda.

2 comments:

  1. hebat jugak bumblebee ni yee.
    Selamat hari raya kepada tuan tanah blog ni sekeluarga. haha.
    Best wishes always

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya jugak untuk kau sekeluarga

      Delete