Tuesday, February 25, 2014

CD HUNTING TURN LEGO


So,Sabtu hujung minggu yang lepas semasa pulang dari jumpa anak dan isteri, aku singgahla ke salah satu kedai CDR1M. Namun apa yang dikehendaki takde. Hanya VCD-VCD cerita tamil yang baru sampai aje yang ada.  Tapi sebelum aku beredar aku nampak plastiktu. Aku selak dan tanya kat abang tu berapa nak jual satu plastiknie. dia cakap RM20.00 ambikla. Terus bayar dan balik. Yela dah pukul 1230 pagidah.


Balik aje, aku terus keluarkan . Tu dia blok lego yang beratus-ratus banyaknye. Kira-kira dekat 2kilogram  jugak. Kalau tak silap aku kat Legoland 100gram dalam belas-belas ringgit jugak. Macam-macam idea nak buat dalam kepala akunie. Wonder women takdela. tapi dah banyak macamnie, nak susun ikut warna pun boleh pengsan jugakla. 

Memang semua blok lego.Takde yang cap China punya. Genuinely semua Lego. Adala terselit kereta besi 2-3 biji, bontot transformers Arcee dan Cybertron key satu. Entah autobot mana yang punya. Tapi takde cybertron key tu, sipa yang pegang robotnye tak boleh buka senjata rahsiala.Aku rasa previous owner pun minatnya macam aku jugakkot. Cuma mak abah dia kutip dan buang aje barang-barang dia.

So, benda first yang aku buat dan baru fully siap tadi adalah plate nama isteri aku sempena harijadi dia minggu lepas(Happy Birthday Isteriku). Rasa cantikkot letak kat meja opis dia. By the way,kincir angintu boleh pusing. Part-part lain aku belum ada idea lagi nak buat apa . Tengah fikir laginie.Emmmmmm..... 

5 comments:

  1. Rasanya x mustahil kalo nak buat Wonder Woman hehehe....

    ReplyDelete
  2. iskh... kat mana kedai CDR1M ni?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk bro. JB pun ada. Kena rajin jalan pusing2. Ini baru sekelilung aku aje. Belum sampai kedah, perlis lagi.

      Delete
  3. kreatif kau. Lego memang mahal, tapi boleh buat macam2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal mahalla byk immitation keluar dan hasbro pun terpaksa keluarkan Kre-o pasal diorang priharin isu rakyat.

      Delete