Monday, May 5, 2014

SEKITAR KONSERT GUNS 'N' ROSES DI PONTIAN MALAM SEMALAM.


Patutnya pergi dengan Portdy semalam. tapi dia ada mesyuarat rukun tetangga kampung, so aku pergi sorangla. Terkejut jugak GNR datang Pontian. Hahaha. Tu bawahtu band-band lain yang main untuk seminggunie. Kira macam mini hell festla.


Tu dia sesak kat depan Dewan Jubli Intan Pontian. Sesak kat sini ajela. Pasal kat tepi pantai, so tak kacau main road. Tapi main road pun sesak jugak. Polis buat roadblock. Yela GNR datangkan. Boleh riot satu bandar Pontian kalau tiada kawalan ketat.


Nie pentas utama. Sambil tunggu GNR warm up, local artis kena layan penonton dulu. Semua local act dari Pontian aje. Juara karaoke kampung masing-masing. 


Sambil tunggu tu aku makanla kejap kat salah satu gerai yang ada kat tepi jalantu. Sup babat dan daging campur. Syok. 

Kedai jual kain pun ada. Memang bestla Pontian. Konsert, karnival belia, jualan murah dan uptown dirojakkan sekali dalam satu masa. 

Only in Pontian.

6 comments:

  1. oii...GNR nya mana???....hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tahan polis masa roadblock. Kantul Urine test.

      Delete
  2. dah gantung ke kain rentang logo GNR tu kat rumah korang? haha.

    setlist mana setlist??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum ambik lagi. line tak clear. Yang ada logo GNR tak banyaklaktu.

      Delete
  3. Nasib baikla korang tak terus direct turun pontian. Kalau tak teruk aku kena pukul. hahahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik aku minat SLAM , hahahahaha

      Delete