Tuesday, August 8, 2017

TITANIC / MY HEART WILL GO ON 20TH ANNIVESARY

Yes boleh masuk lagi blog sendiri.  Lama tak update. CD dulula. Patut CDnie kena upload untuk kategori CDR1M. Tapi pasal banyak benda epic dalam cerita dan lagu dia, kena ceritala. Sampai sekarang pun aku tak pernah tengok habis ceritanie. Masa muda dulu memang tak tgk langsung. Lagu jangan cakap. Memang hari-hari boleh dengar sampai muak. 20 years after that memang berbalaoi untuk di ceritakan balik. Bagi sapa yang sekarang dah kahwin dengan bini dia dan sama-sama berendut pada waktunie, aku rasa nak nagis dengar lagunie balik. Cerita tak yah cakapla. (tak tau nak cerita sangat pasal tak habis tengok) Aku yang buat teringat nak cerita bendanie sebenarnya bukan pasal lagu My heart will go onnie, Firstly aku teringat pasal Celine Dion naynyi lagu think twice dalam Kancil Peasant aku. Secondly Sabtu lepas baru aje dapat CDnie masa hunting. Dah bertahun aku tak pergi hunting. Agak banyak hasilnya. BSB bagi Porndy. Itu aje yang aku ingat. Thirdly aku baru teringat lagu think twice tu malam semalam. Jadi aku pergila kat youtube layan. Ternampak link lagunie live tahunnie punya.

Entry pun sayu. Dia cakap inilah lagu paling epic bagi dia. Siap tribute untuk mendiang laki dia. Dan semua tahu Celine Dion kalau live memang class performance dia. Masa dia nyanyi aku rasa takde sorang pun yang rekod. Semua layan light up lampu hansdset. Kalau aku still pakai lighther kot. Memang epic. Rasa kalau bawak bini aku memang kena pelukla aku. Hahahahaha. Anyway, happy 20th anniversary Titanic and my heart will go on. Penuh sejarah manis filemnie. Tak salah berbelas academy award dia tapau termasuk lagu terbaik. Kalau rasa star wars,transformer, avanger bagai keluar area filem nie rasa bungkus semua.
Aku pun tak tau berapa versi lagunie ada. Yang singgle tu yang selalu dengar kat radio dulu. Yang kat OST ada lembut dan panjang sikit. Dan yang versi yang ini ada satu lagi versi dengan background suara pelakun bual dalam filem. Mungkin ada lagi satu versi atau ada DJ buat sendiri. Yela zaman tu copyright lawa tak poyo sangat macam sekarang.Yang single tu aku pernah upload kat segment CDR1M rasanay. Enjoyla. Memang bestla.

7 comments:

  1. filem yang mengalirkan airmata masa kecik2 dulu. perghh ingat lagi aku mak aku belikan baju titanic ni satu baju tu cover titanic... lagu celine dion ni mmg ngam ngan cerita ni. sedih nak mampus haha

    ReplyDelete
  2. yang baju TITANIC tu aku pun ada hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm. Patut aku pakai baju kabali ko tak boleh kutuk.

      Delete
  3. antara filem james cameron yang epic ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sangat walaupun aku tengok tak pernah habis

      Delete
  4. sampai satu tahap dulu aku rasa jemu dan menyampah pulak dengan "My heart will go on"...bukak radio balik2 lagu tu...memang aku tukar chanel lain la...haha...err...tapi sekarang pun... :P

    ReplyDelete