Sunday, December 27, 2015

PROJEK MRT AKU (FASA SATU)

 
Lepas projek musnah raya haritu. Terpaksa buat balik. Nie kira permulaan Fasa 1 semula start dari Pontian.

 
Kalinie kemas sikitla. Dah ada lot kedai sebelah stesen keretapi.Ala-ala kedai lama.

 
Menara kawalan pun dah beroperasi.

 
Baru ada 4 lot aje. Insyallah akan bertambah lagi tak kira kat sini atapun kat tempat lain.at stesen Pontian nie pun kira main stop untuk semua keretapi yang nak keluar. Pusat maintenance , isi minyak semua kat sini.

 
Keretapi penjajahan British pun ada sebagai replica keretapi zaman penjajahan British.

 
Stesen minyak pun dah ada. Nie baru siap dibuka petang tadi.

Kat sini murah petrol. RM0.88/liter. Ramai orang tau jap lagi jemla.

 
Wiring pun dah siap. Boleh beroperasi 24jam dah stesennie.So next projek,rumah rakyat,hentian bas, masjid dan kalau ada modal stadium satu. kalau tak kena serang lagi. Letih 2 hari cuti mengadapnie.

7 comments:

  1. fren
    nanti beli la pokok2, orang2.. hias... makin best giler nanti..

    tangkap tampal kat youtube ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah. Aku dah ada 2 batang pokok dapat masa beli set thomas dulu. Nanti tambah

      Delete
  2. Betul kata D3af.
    Upload youtube bila phase one dah full operational

    ReplyDelete